Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-09@03:58:15 GMT

به این دلایل،شغل وکالت کاسبی نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۰۲۲۳۲

به این دلایل،شغل وکالت کاسبی نیست

در ادامه تبصره6قانون بودجه وکالت را مشمول این عنوان دانسته است.پیش از تحلیل و نقد حقوقی قانون مذکور و طرح این پرسش که آیا اساسا امکان وضع چنین قاعده ای در قانون بودجه وجود دارد یا خیر ؟

لازم است به تعریف کسب و کار بپردازیم.نویسندگان مختلف،تعاریف متعددی از کسب و کار ارائه و هریک بنا بر مقتضیات زمانی و جغرافیایی خویش به تشریح و تعریف مصادیق کسب و کار پرداخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دائره المعارف آکسفورد کسب و کار به معنای خرید و فروش و تجارت آمده است یا کسب و کار عبارت است از حالتی که از مشغولیت به معنای عام آن که تولید و خرید کالا ها و خدمات را با هدف فروش آنها به منظور کسب سود در بر میگیرد اما  هر تبادلی که در آن خرید و فروشی صورت میگیرد یا خدماتی ارائه می شود را نمی توان کسب و کار دانست(پروفسور پترسن پلومن نظریه پرداز کسب و کار)

از مجموع تعاریف ارائه شده حول محور کسب و کار 5ویژگی مهم و ضروری لازم است تا به تعریف کسب و کار به معنای واقعی ان دست یافت:

1-فروش و انتقال کالا درجهت کسب درآمد

2-داد و ستد کالا و خدمات

3-تکرار معامله و داد و ستد

4-انجام معامله به صرف کسب سود و منفعت(انگیزه کسب منفعت مهمترین وصف کسب و کار است)

5-فعالیت توام با ریسک نوسان بازار و همگن کردن ارزش کالا و خدمات با نرخ بازار

فعالان حوزه کسب و کار بر این باورند که هیچ فعالیتی در قالب کسب و کار قرار نخواهد گرفت مگر اینکه 5خصوصیت مورد اشاره را توامان داشته واز منظر اقتصادی دارای ارزش افزوده متعارف باشد.بنا بر همین تعاریف اقسام کسب و کار عبارت است از کسب و کارهای کوچک و بزرگ،کسب و کارهای خانگی و صنعتی،کسب و کار سنتی و اینترنتی،کسب و کار شهری و روستایی و کسب و کار خدماتی.در تقسیم بندی مذکور مبنا و معیار تفکیک عبارت است از شیوه ی کسب و کار،انوع کالای مورد معامله،میزان سرمایه،چگونگی خرید و فروش کالا،دایره شمول بازار و....

اما انچه که حول بحث حرفه وکالت از سوی عده ای مطرح می شود تا وکالت را بر خلاف مقتضای ذات آن کسب و کار بدانند ویژگی خدماتی بودن وکالت است.اینان بر این باورند که چون افراد شاغل در حرفه وکالت به ارائه خدمات حقوقی اشتغال داشته و در عوض خدمات ارائه شده کسب درآمد می کنند لذا وکالت نیز در زمره کسب و کار تعریف می شود حال اینکه  ماهیت وجه خدماتی حرفه وکالت با آنچه در بازار کسب و کار به عنوان خدمات قابل خرید و فروش است متفاوت می باشد

به این مفهموم که در بازار داد و ستد منظور از کسب و کار خدماتی، فعالیت هایی است که برای انتقال کالاها و خدمات از مکان تولید به محل مصرف ضروری اند.لذا تمام فعالیت هایی که انجام معامله را تسهیل می کنند مانند انبارداری،بسته بندی،خدمات پس از فروش،باربری و..در زمره کسب و کار خدماتی تعریف می شوند،بنا بر همین خصوصیات است که مشخصه اصلی کسب و کار خدماتی را برداشتن موانع فردی،مکانی،زمانی،مبادلاتی،دانشی و...دانسته و به طور عام خدماتی که جریان و تشریفات ارائه کالا از تولید کننده به مصرف کننده را تسهیل می کنند کسب و کار خدماتی دانسته،مصادیق آن را مانند بانکداری،حمل و نقل،بیمه ، انبارداری و...معرفی می کنند.

اما در حرفه وکالت،وکیل دادگستری در جهت ارائه خدمات به موکل از دانش خویش جهت احقاق حقوق مادی یا معنوی موکل بهره می برد و با این اقدام خویش نه کالایی به موکل می فروشد و نه از محکمه کالایی می خرد بلکه وکیل با بهره مندی از تجربه و دانش خویش سعی می کند بنا بر مستندات موجود حقوق موکل خویش را احیا کند.

فارغ از نتیجه چنین تلاشی وی مستحق دریافت حق الزحمه خویش است حال اینکه در سایر خدمات عمومی جامعه شرط بهره مندی متصدی خدمات از دستمزد حصول نتیجه مورد نظر مشتری است. بنا براین چنانچه انباردار برای  انبار نمودن کالای مشتری مکان مناسبی نداشته باشد مستحق دریاقت حق انبارداری نیست و یا متصدی حمل و نقل زمانی مجاز به اخذ دستمزد است که مرسوله مشتری را به مقصد برساند و...

هیچ وکیل دادگستری حق ندارد حصول نتیجه پرونده را تضمین کند چرا که قانون حاکم بر حرفه وکالت شرایط و نحوه پرداخت دستمزد وکیل را پیش بینی و حتی شیوه و شرایط تنظیم قرارداد های حق الوکاله را تعریف نموده است.

در راستای شرح و تفصیل تفاوت بنیادی حرفه وکالت با کسب و کار مطالب به حدی واضح و مبرهن است که واگو کردن آن توهین به شعور خواننده تلقی می شود اما محکم ترین و منطقی ترین دلیل، ارجاع به تاریخچه نهاد وکالت و عنوان کسب و کار است. لذا چنانچه مدعیان تلقی وکالت به عنوان کسب و کار دلیل و منطق قابل قبولی در شناسایی ویژگی های کسب و کار در حرفه وکالت دارند جهت روشن شدن ذهن منتقدین ارائه کنند و چنانچه مستند ایشان تبصره 2و6ماده7قانون بودجه است لازم به توضح است که قانون بودجه فاقد چنین توانایی است که ماهیت یک نهاد دیرپای مدنی را که دارای قوانین اختصاصی و تاریخی چند صد ساله است تغییر دهد.چراکه قانون بودجه به جهت موقتی بودن فاقد اصلی ترین صفت قانون است.

با این توضیح که در تالیفات حقوقی دایمی بودن قانون را به عنوان صفت ذاتی قانون آورده در شرح چنین صفتی آورده اند که کارکرد اصلی حقوق هدایت رفتار افراد جامعه است،قاعده حقوقی برای تکفل این وظیفه باید شایستگی داشته و برای رسیدن به این منظور اوصافی لازم است که پایداری و ثبات اصلی ترین این اوصاف است.

قانون نه تنها نباید برای محدوده زمانی معین وضع شود بلکه نباید زود به زود تغییر کند.مردم جهت احترام و اجرای قانون باید اطمینان یابند که این قاعده دائمی است و زود گذر نیست و چنانچه بنا به ضرورت قاعده ای به طور موقت وضع می شود لازم است علاوه بر اعلام موقتی بودن قانون دلیل وجودی چنین قاعده ای به مردم اعلان شود که در همین  راستا عبارت قوانین موقت وارد ادبیات قانون نویسی شده است و بارزترین چنین قانونی،قوانین بودجه کشورها هستند که برای یکسال مالی تعریف می شوند،اعتبار قانون بودجه در همان محدوده بودجه شناسایی ،خصوصیت اصلی چنین قانونی مورد و مقطعی بودن آن است.لذا نمی توان در قالب قانون بودجه ماهیت یک حرفه را تغییر داد.

فلسفه وجودی وکالت در قالب یک حرفه خدماتی بنا بر قوانین جاریه و اصول مسلم حقوقی ،احقاق حق و پیشگیری از بروز ظلم است،حال با توجه به تعریف کسب و کار و بررسی ویژگی های آن که محور اصلی کسب و کار را تحصیل منفعت و سودآوری می داند این پرسش مطرح است که کدام وجه از حرفه وکالت در این تعریف و ویژگی ها شناخته شده است.

اساسا ابزار وکالت به عنوان کسب و کار چیست؟وکیل دادگستری در قالب کاسب چه چیزی را می فروشد و می خرد؟در یک معامله و داد و ستد خریدار پول جنس را پرداخت و فروشنده کالا را تحویل می دهد یا در کسب و کار خدماتی مشتری پول خدمات را پرداخت و متصدی خدمات نسبت به ارائه خدمات اقدام می کند و جز این دو طرف معامله هیچ شخصی در داد و ستد دخالت ندارد با این وصف طراحان طرح کسب و کار وکالت لطف نموده پاسخ دهند که در کسب و کار وکالت نقش قاضی چیست؟طرف ادعای موکل چه نقشی دارد؟دادگستری به معنای محل خدمت وکیل چگونه تعریف می شود؟وکیل دادگستری کاسب برای کسب درآمد بنا بر اصول رقابتی بازار حق دارد در محل فعالیت خویش اقدام به تبلیغ و تعرفه خدمات خویش کند!لذا مجاز است وسط محکمه با صدای رسا مردم را به خرید دعوت کند!!به راستی قرار است وکیل چه چیزی بفروشد و مردم چه چیزی را خواهند خرید؟وکیل در محکمه از جان،مال،ناموس،عرض و آبرو موکل دفاع می کند،تلقی چنین حرفه ای به کسب وکار حداقل تالی فساد آن جایگزینی کسب منفعت به جای تلاش برای تحقق عدالت است.

*وکیل پایه یک دادگستری

1717

کد خبر 1456380

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وکالت کسب و کار خدماتی وکیل دادگستری کسب و کار قانون بودجه خرید و فروش حرفه وکالت داد و ستد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۲۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار

شیر نخوردن نوزاد چه دلایلی دارد؟ ممانعت نوزادان از شیر خوردن، والدین را نگران می‌کند و مشکل اینجاست که نمی‌توان دلیل این موضوع را از خود نوزاد پرسید! به طور کلی اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد شامل موارد زیر است:

سینه‌ی مادر به طور صحیح یا کامل در دهان نوزاد قرار نمی‌گیرد. راه تنفس نوزاد آزاد نیست یا نمی‌تواند راحت نفس بکشد. شیر کافی وجود ندارد و کودک از شیر خوردن ناامید شده است. نوزاد نارس است و بلعیدن یا مکیدن برای او دشوار است. صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها نیز می‌تواند یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد باشد. نوزاد خواب‌آلود است. دردها یا مشکلات جسمی و ناراحتی‌های پس از زایمان در نوزاد(مثل رفلاکس معده به مری، کبودی بدن، درد در شانه‌ها یا سر نوزاد و …) نیز ممکن است او را برای شیر خوردن با مشکل رو به رو کند.

در ادامه هر یک از این دلایل را بیش‌تر شرح می‌دهیم و به راهکارها می‌پردازیم.

اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد و راهکارها

همانطور که در سایت nct.org.uk آمده است:

a strong or fast flow of milk, which your baby is struggling to take. a painful mouth, due to an infection like thrush or because they're teething. being more aware of their surroundings and being easily distracted, for example by noise. a change in the taste of your milk, such as that due to your menstrual cycle.

ترجمه: ممکن است دلایل شیرنخوردن کودک شما این موارد باشد: جریانِ قوی و سریع شیر که کودک شما برای بلعیدن آن به مشکل میوفتد، مشکلاتی مثل عفونت در دهان کودک، حساس و آگاه بودن زیاد به محیط اطراف که باعث حواس‌پرتی آنها می‌شود، تغییر در طعم شیر که به خاطر مواردی مثل دوران قائدگی رخ می‌دهد.

در اولین گام برای رفع مشکل شیر نخوردن نوازد، باید به بررسی دلایل بپردازیم. در این بخش اصلی‌ترین دلایل این موضوع را بررسی می‌کنیم و راهکارهایی را برای هر کدام ارائه می‌دهیم.

1ـ عدم قرارگیری صحیح سینه در دهان نوزاد

اگر نوک سینه به خوبی در دهان نوزاد قرار نگیرد، نمی‌تواند شیر را به خوبی خارج کند؛ در نتیجه ناامید می‌شود و از شیر خوردن امتناع می‌کند. به همین ترتیب شیر دادن برای دفعات بعدی دشوارتر می‌شود. پس مهم است که از ابتدا شیوه‌ی صحیح شیر دادن را آموزش ببینید. (از طریق فرد متخصص یا منابع معتبر)

راه‌حل:

هنگامی که دهان کودک کاملا باز است، او را به سینه نزدیک کنید تا بهتر بتواند نوک سینه و ناحیه‌ی قهوه‌ای رنگ اطرافش را وارد دهان خود کند. نوک سینه را به سمت سقف دهن نوزاد بگیرید. نوک سینه و بیشتر آرئول (ناحیه‌ی قهوه‌‌ای رنگ اطراف نوک سینه) باید در دهان نوزاد قرار بگیرد و در عمق دهانش باشد. بیشتر ناحیه‌ی آرئول باید از بالای لب بالایی کودک قابل مشاهده باشد؛ یعنی اگر بخش زیادی از ناحیه‌ی آرئول سینه‌تان را از زیر لب پایینی کودک می‌توانید مشاهده کنید، به این معناست که شیوه‌ی قرار‌گیری سینه در دهان نوزاد صحیح نیست. دماغ نوزاد باید نزدیک نوک سینه قرار داشته باشد. سر نوزاد را کمی به عقب برگردانید تا لب بالایی او کاملا بالای نوک سینه قرار بگیرد و بتواند دهانش را کاملا باز کند. اگر سینه به درستی در دهان نوزاد قرار گرفته باشد، چونه‌ی نوزاد به سینه فشار می‌آورد. نوزاد هنگام شیر خوردن از بینی نفس می‌کشد؛ اگر راه تنفس او آزاد نباشد یا نتواند به راحتی تنفس کند، شیر خوردن را متوقف خواهد کرد. در حالت مناسب، نوزاد باید بتواند به راحتی شیر را بمکد، قورت بدهد و نفس بکشد. اگر بینی نوزاد روی سینه قرار می‌گیرد و نمی‌تواند به راحت نفس بکشد، پایین بدن نوزاد را به خود نزدیک‌تر کنید تا سر در حالت مناسب‌تری قرار بگیرد و بینی آزاد شود. (زاویه‌های مختلف را امتحان کنید تا ببینید در کدام حالت نوزاد راحت‌تر نفس می‌کشد و بینی او در نقطه‌ی مناسب‌تری قرار می‌گیرد.) هرچه قرار گرفتن سینه در دهان نوزاد بهتر و مناسب‌تر باشد، کودک بهتر تغذیه می‌شود. اگر نوزاد در حال مکیدن شیر باشد، به مرور سرعت مک زدنش کم‌تر خواهد شد؛ علاوه بر این، می‌توانید صدای قورت دادنش را بشنوید. حالت شیر دادن هم اهمیت زیادی دارد؛ علاوه بر حالت خوابیده و نشسته، حالت‌های متفاوت دیگر را هم امتحان کنید تا مناسب‌ترین حالت را پیدا کنید. به عنوان مثال حالت کوالا برای نوزادانی که درگیر رفلاکس یا عفونت گوش هستند مناسب است. به این صورت که مادر در حالت نشسته قرار می‌گیرد (روی صندلی) و نوزاد را روی ران پا به حالت عمودی می‌نشاند؛ به طوری که پشت و سر نوزاد در حالت عمودی قرار داشته باشد. 2ـ نارس بودن نوزاد

اگر فرزندتان نارس به دنیا آمده است، ممکن است در ابتدا نتواند شیر بخورد. نوزادان نارس دهان‌های کوچک‌تری دارند؛ پس سینه به طور صحیح در دهان آن‌ها قرار نمی‌گیرد. علاوه بر این، انرژی کم‌تری برای مکیدن دارند و ممکن است قبل از سیر شدن، توانایی مکیدن را از دست بدهند.

3ـ صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها

البته اکثر نوزادان مشکلی در این زمینه ندارند و می‌توانند نوک سینه و ناحیه‌ی اطراف آن را وارد دهان کرده و شیر بخورند. اما اگر فکر می‌کنید که شیر نخوردن نوزاد شما به دلیل فرم نوک سینه‌‌هایتان است، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.

راه‌حل:

بافت سینه را عقب بکشید تا نوک سینه بیش‌تر بیرون بزند. در سایت معتبر orgبیان می‌شود که خارج شدن شیر از نوک سینه، به بیرون‌تر آمدن آن کمک می‌کند. بنابراین نوک سینه و ناحیه‌ی آرئول را ماساژ دهید تا شیر به سینه برگردد و نوک سینه را بیرون‌تر بیاورد. 4ـ تأخیر در تولید شیر

ممکن است برای برخی از مادران، تولید شیر کافی در سینه‌ها تا چند روز بعد از تولد نوزاد طول بکشد؛ در نتیجه، طی این چند روز، کودک انگیزه‌ی خود را برای شیر خوردن از دست می‌دهد و برای دفعات بعدی از شیر خوردن امتناع می‌کند.

 

5ـ خواب‌آلود بودن نوزاد

همان‌طور که می‌دانید، نوزادان در ابتدای تولد ساعات زیادی خواب هستند؛ اما روند زایمان و داروهایی که حین یا بعد از زایمان به مادر تزریق می‌شود، می‌تواند خواب‌آلودگی نوزاد را بیش‌تر کند. بنابراین یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد و لجبازی کودک در خوردن شیر می‌تواند خواب‌آلودگی او باشد.

البته بهتر است که از ابتدا به فکر تنظیم کردن خواب نوزاد خود باشید. همانطور که در سلام آگاهی آمده است:

هر چه کودک بزرگتر شود، آموزش مهارت خواب و تنظیم خواب شبانه او سخت‌تر خواهد شد و ایجاد این عادت، زمان بیشتری طول خواهد کشید. اما در نهایت همه کودکان این توانایی را دارند که سر ساعت مشخصی و با قاعده معینی بخوابند.

 

6ـ آسیب‌های حین زایمان

معمولا به دردهای مادر بعد از زایمان پرداخته می‌شود اما باید بدانید که ممکن است نوزاد هم درد داشته باشد. زایمان‌های سخت، کبودی‌های حین زایمان یا حتی زایمان خیلی سریع، می‌تواند برای کودک درد (به عنوان مثال سردرد) ایجاد کند.

7ـ سایر مشکلات جسمی

گاهی مشکلات جسمی دیگری همچون رفلاکس شدید معده به مری، کولیک، اسهال، باد معده، استفراغ یا بیرون‌روی نیز می‌تواند در نوزاد احساس ناراحتی ایجاد کرده و میل به شیر خوردن را در او کم کند. حساسیت‌های غذایی یا مشکلات دستگاه گوارشی در نوزادان رایج است.

نکات تکمیلی برای رفع مشکل شیر نخوردن نوزاد

همان‌طور که در بخش‌های قبل گفته شد، ابتدا باید دلیل مشکل را پیدا کنید. اما راهکارهای زیر هم می‌توانند نکاتی تکمیلی برای شیر خوردن بهتر نوزاد باشند.

ناامید نشوید و تلاشتان را ادامه دهید. ایجاد عادت‌ها زمان‌بر هستند. حالت‌های مختلف شیردهی را امتحان کنید تا ایده‌آل‌ترین حالت را بر اساس راحتی خودتان و راحت‌تر بودن نوزاد پیدا کنید. نوزادتان را در آغوش بگیرید و او را نوازش کنید. تا حد امکان برنامه‌ی ثابت و منظمی برای شیر دادن داشته باشید و در یک محل ساکت و به دور از محرک‌ها این‌کار را انجام دهید. اگر نوزاد نوک سینه‌تان را گاز گرفت، واکنش شدید نشان ندهید. چون این موضوع می‌تواند در کودک ترس ایجاد کند. رژیم غذایی مناسب را جدی بگیرید. اگر نوزادتان شیر نمی‌خورد، شیر را بدوشید؛ زیرا خالی شدن سینه‌ها محرک تولید شیر بیش‌تر است. ماساژ دادن سینه با روغن‌های گیاهی و گرم کردن آن، می‌تواند بر افزایش میزان شیر موثر باشد. در سایت org گفته می‌شود که نوزادان سینه را بیشتر از طریق حس و بو پیدا می کنند. برجستگی‌های کوچک اطراف نوک سینه شما (غدد مونتگومری) یک روغن معطر ایجاد می‌کند که به کودک شما کمک می‌کند تا سینه را پیدا کند و او را تشویق به شیر خوردن می‌کند. می‌توانید با دوشیدن مقداری شیر و مالیدن آن روی نوک سینه‌ها و اطراف آن به کودک کمک بیشتری کنید. کلام آخر

به عنوان نکته‌ی پایانی، اگر هیچ یک از راهکارهای فوق جوابگو نبود، حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید. تداوم مشکل می‌تواند رفع آن را دشوارتر کند. صبوری و مداومت نیز یک کلید بسیار مهم در گذر کردن از چالش‌های فرزندپروری محسوب می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • وزیر دادگستری: لایحه جامع وکالت در دست تدوین است/ اجباری‌شدن وکیل در دعاوی
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حرکت خلاف جهت سکه و طلا
  • وکلا نقش مهمی در برقراری صلح و سازش دارند
  • خدماتی که صندوق صعب‌العلاج به بیماران تالاسمی ارایه می دهد
  • رونمایی از «شب آبستن» در نمایشگاه کتاب تهران
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • راهنمای طراحی و چاپ حرفه ای کاتالوگ در چاپخانه تهران