Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-09@09:00:40 GMT

تعریف بسته حمایتی تولید ناوگان ریلی مسافری

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۶۴۸۷۱

تعریف بسته حمایتی تولید ناوگان ریلی مسافری

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، آئین گرامیداشت هفته حمل‌ونقل در صنعت حمل و نقل ریلی با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت راه‌آهن، کارشناسان و صاحب نظران با رویکرد رونق تولید و استفاده از ظرفیت‌های قانونی تبصره ۱۸ در ساختمان راه آهن برگزار شد.

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی ضمن عرض تبریک به مناسبت هفته حمل‌ونقل و خدا قوت به تمام تلاشگران حوزه حمل‌ونقل ریلی اظهار داشت: به معنای واقعی کلمه با جنگ اقتصادی روبرو هستیم و تحریم‌های ظالمانه به صورت مویرگی در حال حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین باید با هوشیاری و آگاهی گام برداریم.

وی افزود: زیرساخت‌ها در حال توسعه است و با هر نرخ رشدی که داشته‌ایم ۱۱۰۰ کیلومتر راه‌آهن به شبکه اضافه شده است و ۱۱۰۰ کیلومتر دیگر نیز به طول خطوط ریلی اضافه خواهد شد که شامل اتصال ریل به مراکز مهم بار به شبکه ریلی و خطوط دوم نیز می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: باید برای صاحبان بار جذابیت ایجاد کنیم و بپذیریم که منفعت دولت و بخش خصوصی مشترک است، بنابراین برد و باخت وجود ندارد و همه اعضای یک خانواده هستیم.

برای اصلاح خطوط باری باید به صورت جدی فکر شود

اسلامی با بیان اینکه باید بهره‌وری ارتقا یابد، گفت: باید برای خطوط باری به صورت جدی فکر شود و اصلاح بلاک‌هایی که باعث کاهش سرعت سیر قطار می‌شوند در دستور کار قرار گیرند و همچنین قیمت‌ها متناسب سازی شوند.

وی خاطرنشان کرد: بودجه عمرانی کشور در لایحه بودجه سال ۹۹ نسبت به بودجه سال ۹۸ بالغ بر ۴۲ درصد افزایش یافته و برای اولین بار است که لایحه بودجه‌ای تهیه شده که از دولت مصوبه گرفته شده است.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: برای اولین بار به منظور توسعه زیرساخت‌های ریلی، قانون مشارکت در آزادراه‌ها برای مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های ریلی اصلاح، مصوب و در تبصره ۱۹ اعمال شد. هدف از فراهم کردن این مقدمات، دستیابی به بازدهی است.

اسلامی تاکید کرد: باید رویه اسلامی و حرفه‌ای در نظام کسب و کار اعمال شود. بازدهی سرمایه و پرداخت به موقع اقساط توسط شرکت‌های ریلی چرخه اقتصادی بیشتری را در این بخش به حرکت در می‌آورد و در نظام کسب و کار باید به دنبال افزایش بیشتر چرخه اقتصادی باشیم. همچنین از تبصره ۱۸ قانون پشتیبانی شود و محصولات تولید شده از محل این ظرفیت قانونی با کیفیت باشد.

وی افزود: برای سال ۹۹ بسته‌ای نیاز داریم تا تولید ناوگان نو مسافری افزایش یابد. اگرچه از نظر تعداد واگن‌های باری در شرایط مناسبی قرار داریم، اما باید در زمینه تولید واگن‌های مسافری و نوسازی آنها تلاش بیشتری را انجام دهیم تا بتوانیم با خودکفایی در تولید واگن‌های مسافری چرخه اقتصادی را در این بخش رونق دهیم.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: بازدهی سرمایه و پرداخت به موقع اقساط توسط شرکت‌های ریلی چرخه اقتصادی در این ببخش را به حرکت در می‌آورد. استفاده از ظرفیت‌های قانونی به خصوص تبصره ۱۸ قانون بودجه می‌تواند در این زمینه کمک شایان توجهی داشته باشد.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: باید برای خودکفایی وقت بگذاریم تا خودکفایی رخ دهد. البته بازار برای آن فراهم است. رونق تولید و اشتغال و ارتقای خدمات ریلی به رضایتمندی بیشتر مردم منجر خواهد شد و این می‌تواند در توسعه صنعت حمل‌ونقل ریلی کشور و به خصوص در حوزه بار و مسافر بسیار تأثیرگذار باشد.

اسلامی با بیان اینکه «سهم حد اکثری و هزینه حداقلی شعار استکبار است»، خاطرنشان کرد: جنگ امروز برای صلح و امنیت نیست، بلکه برای کنترل پیشرفت و این است که سهم حداکثری را چه کسی داشته باشد. دشمن ما که قبلاً هم شکست خورده هم اکنون نیز قابل شکست دادن است.

وی خاطرنشان کرد: بدون شک در جنگ اقتصادی برنامه‌های دشمن به شکست منجر خواهد شد زیرا آنها به دنبال کسب منافع بیشتری از این شرایط هستند و منافع مادی استکبار جغرافیا نمی‌شناسد و ما همچنان باید برای رونق اقتصادی و رسیدن به خودکفایی در بخش‌های مختلف اقتصادی، باید تلاش بیشتری داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: قطار باری قطار مسافری حمل و نقل ریلی محمد اسلامی وزارت راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۴۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به افزایش عرضه قیمت هر کیلوگرم زعفران نگین به ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون تومان رسیده است که نسبت به ماه‌های گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان کاهش را نشان می‌دهد.

به گزارش مشرق، «غلامرضا میری» درباره وضعیت تولید و صادرات زعفران در سال جاری اظهار داشت: طی ماه‌های گذشته به دلیل افت تولید و کاهش عرضه قیمت هر کیلوگرم نگین زعفران به ۱۱۵ میلیون تومان رسیده بود، اما اخیراً به دلیل شرایط جوی مناسبی که داریم پیش‌بینی می‌شود که تولید قابل توجهی داشته باشیم؛ بنابراین دارندگان زعفران اقدام به عرضه و فروش این محصول کرده‌اند که همین امر باعث روند کاهشی قیمت شده است.

وی با بیان اینکه اکنون کف قیمت هر کیلوگرم زعفران دسته نیز بین ۷۴ تا ۷۵ میلیون تومان است، افزود: این افزایش قیمت در پی کاهش تولید ۶۰ تا ۷۰ درصدی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بوده است که منجر به کاهش عرضه شد، در حالی که تقاضای جهانی برای زعفران همچنان پابرجا بود که این عدم تعادل افزایش قیمت‌ها را منجر شد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تصریح کرد: طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵۰ تن زعفران در سطح زیرکشت بیش از ۱۲۳ هزار هکتار تولید شده، در حالی که سال ۱۴۰۱ میزان تولید این محصول حدود ۲۳۰ تن بوده که نزدیک ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

میری گفت: در حال حاضر زعفران در ۲۳ استان کشور تولید می‌شود، اما عمده تولید این محصول از لحاظ کمی و کیفی مربوط به استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی است.

وی زمان برداشت زعفران را آبان ماه هر سال دانست و اضافه کرد: پیاز زعفران یک بار کاشت می‌شود و بین ۷ تا ۱۵ سال قابلیت برداشت محصول دارد.

افزایش صادرات زعفران نسبت به سال ۱۴۰۱

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران اظهار داشت: صادرات زعفران در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۲۲ تن بود و در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱۰ تن بوده است که اندکی افزایش را نشان می‌دهد.

به گفته وی، علت افزایش میزان صادرات در سال ۱۴۰۲ به دلیل وجود بخشی از زعفران باقیمانده در انبارهای سازمان تعاون روستایی ایران، بورس کالا، بخشی در دست صادرکنندگان و تولیدکنندگان بوده است. اکنون قیمت هر کیلوگرم زعفران ایران در دنیا بین ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار خرید و فروش می‌شود.

میری گفت: بورس کالا باید برای کشاورزان جایگاه مورد اعتماد باشد که زعفران را آنجا دپو کنند، اما متاسفانه با سفته بازی و دلال بازی‌هایی که انجام می‌شود منجر به کاهش قیمت زعفران نسبت به بازار سنتی شده است؛ یعنی قیمت هر کیلوگرم زعفران در بورس کالا به کیلویی ۹۴ میلیون تومان رسیده در حالی که در بازار سنتی حدود ۱۰۵ میلیون تومان است که این اقدام ایجاد زیان به کشاورزان است.

بسته‌بندی زعفران ایرانی شکیل و متنوع‌تر از اروپایی است

نایب رئیس شورای ملی زعفران درباره بسته‌بندی زعفران ایرانی، بیان کرد: اکنون وضعیت بسته‌بندی زعفران ایران از لحاظ شکیل بودن و تنوع از شرایط مطلوبی برخوردار است تا جایی که از بسته‌بندی‌ها اروپای نیز بهتر است؛ زیرا ۷۰۰ تن ظرفیت استاندارد بسته‌بندی در کشور ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: بسته‌بندی زعفران از ۱۰ گرم تا ۵۰۰ گرمی با شناسنامه و برند داریم که باید علاوه بر بسته‌بندی ریز این محصول به صورت فله‌ای نیز به فروش برسد؛ زیرا تمام مصرف زعفران دنیا آشپزخانه‌ای نیست؛ بلکه مصارف صنعتی دارد که باید به صورت بسته‌بندی بزرگ یا فله‌ای باشد همان‌گونه که ما از کشورهای مختلف قهوه یا ادویه‌جات به صورت فله‌ای تامین و وارد می‌کنیم.

پیگیری برای ثبت جهانی زعفران ایران

میری نسبت به قاچاق زعفران انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر ماهانه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از مرزهای کشور خارج می‌شود که باید جلوی این موضوع گرفته شود؛ زیرا زعفران ایرانی با نام کشورهای دیگر در بازار جهانی زیر قیمت آنچه که در داخل کشور است، به فروش می‌رسد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به قدمت ۳ هزار ساله زعفران در ایران طی سال‌های اخیر پیگیر ثبت جهانی زعفران به نام ایران بودیم و همچنان نیز پیگیر هستیم؛ اما هنوز این مهم در دنیا به ثبت نرسیده است.

وی بر این باور است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی باید پیگیر این موضوع مهم باشد تا این محصول به نام دیگر کشورها به ثبت جهانی نرسد.

میری تاکید کرد: اگر زعفران ایران به ثبت جهانی برسد دیگر کشورها نمی‌توانند زعفران ایران را به نام خود در دنیا به فروش برسانند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • رفع ایراد ۷۰۰۰ واگن باری بدون ترمز در دولت سیزدهم
  • رونمایی از بسته حمایتی ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • وزیر : تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • کنترل ۱۸۰۰ دستگاه ناوگان حمل و نقل عمومی در سیستان و بلوچستان
  • کشف محموله ۱۰ میلیاردی تنباکوی قاچاق از انباری در جنوب تهران
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد